គ្រប់ឈូកគឺជាគ្រាប់ធុញ្ញជាតិមួយសម្បូរនៅស្រុកខ្មែរ ប៉ុន្ដែអ្នកប្រហែលជាមិនដឹងថាវាមានអត្ថប្រយោជន៍ហួសស្មាននោះទេ។
គ្រាប់ឈូកគឺជាប្រភពប្រូតេអ៊ីន ម៉ាញ៉េស្យូម ប៉ូតាស្យូម ផូស្វ័រ ជាតិដែកនិងស័ង្កសី។ ហើយខាងក្រោមនេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៍របស់គ្រាប់ឈូក។ នេះបើតាមវេបសាយទស្សនាវដ្តីសុខភាព Health។
១. បង្ការចាស់
២. បង្ការខូចធ្មេញ និងធ្មេញប្រហោង
៣. ជាថ្នាំព្យាបាលគេងមិនលក់
៤. កាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម
៥. ជំរុញសុខភាពតម្រងនោម
៦. ព្យាបាលរាគរូស
៧. ជំរុញដល់កំណកឈាម៕
ស្រង់ដោយ រ៉ាន់ ចាន់រិទ្ធិ https://www.facebook.com/chanritheducation
0 comments:
Post a Comment